Close

Jam tangan pintar dari OnePlus sah akan menjalankan Wear OS

Pada bulan November yang lalu, terdapat khabar angin mengatakan yang OnePlus Smartwatch tidak akan menggunakan Wear OS. Berikutan hubungan OnePlus dan Google yang dilihat tiada sebarang masalah.

Dalam satu temu bual, Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus, Pete Lau mengatakan OnePlus dalam usaha untuk mengembangkan produk Smartwatch walaupun Wear OS dilihat  agak merosot sejak beberapa tahun kebelekangan ini. Namun, Pete Lau melihat ia sebagai satu peluang untuk bekerjasama dengan Google untuk menjadikan Wear OS lebih baik.

Selain itu, ia dapat meningkatkan hubungan antara ekosistem Wear OS, Android TV dan juga telefon pintar Android dalam mewujudkan kemampuan interoperabiliti peranti yang lebih baik. OnePlus bakal menawarkan barisan peranti yang merangkumi telefon pintar, TV, earbud, dan banyak lagi.

Kerjasama OnePlus dan Google dalam Wear OS adalah sesuatu yang menarik untuk dilihat. Sudah pasti ia akan menguntungkan pengguna dalam usaha menyediakan produk yang lebih baik. Oleh yang demikian, kita mungkin akan melihat OnePlus Smartwatch  dilancarkan seawal tahunb

(sumber)

ARTIKEL BERKAITAN