Close

Amazfit GTR 4 dan GTS 4 dilancarkan dengan harga bermula RM899

Amazfit secara rasmi melancarkan jam tangan pintar baharu mereka iaitu GTR 4 dan GTS 4 bagi menggantikan model sedia ada. Kedua-dua membawakan ciri yang sama namun tampil dengan reka bentuk, skrin dan kapasiti bateri yang berbeza

Untuk GTR 4, ia hadir dengan skrin 1.43-inci AMOLED jenis bulat dengan dua butang navigasi fizikal di sebelah kanan. Sementera, GTS 4 hadir dengan skrin 1.75-inci AMOLED jenis petak dan hanya mempunyai satu butang navigasi fizikal sahaja.

Untuk jangka hayat bateri, GTR 4 mempunyai bateri sebesar 475mAh yang mampu bertahan sehingga 14 hari untuk pengguna biasa dan 50 hari dalam mod jam. Sementara, GTS 4 pula mempunyai bateri 300mAh yang mampu bertahan sehingga 8 hari untuk penggunaan biasa dan 30 hari dalam mod jam.

Seperti jam tangan pintar yang lain, Amazfit GTR 4 dan GTS 4 turut menyokong penjejak kesihatan seperti memantau kadar denyutan jantung, tahap oksigen, pemantaun tidur dan lain-lain. Dari segi kecergasan, ia mempunyai lebih dari 150 mod sukan dan mampu mengesan lapan jenis senaman secara automatik.

Ciri lain yang turut hadir adalah seperti Bluetooh 5.0, Bluetooth Calling, GPS, WiFi 2.4Ghz, penarafan 5 ATM, fall detection dan sebagainya. Selain itu, ia juga menyokong lebih dari 150 watch faces pada GTS 4 dan 200 watch faces pada GTR 4.

Untuk harga jualan, Amazfit GTR 4 dan GTS 4 dijual pada tanda harga bermula pada RM899 ($199.99) dan ditawarkan dalam pelbagai pilihan warna. Untuk pasaran Malaysia, ia dijangka hadir pada penghujung September ini.


(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN