Close

KKD umum pakej perpaduan prabayar internet 30GB dengan kelajuan maksimum 3Mbps

Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) hari ini mengumumkan pakej baharu internet iaitu pakej perpaduan yang memfokuskan kepada pengguna belia, OKU, B40, warga emas dan juga vateran.


[KENYATAAN MEDIA]

ππ€πŠπ„π‰ 𝐏𝐄𝐑𝐏𝐀𝐃𝐔𝐀𝐍 ππ‘π€ππ€π˜π€π‘ πˆππ“π„π‘ππ„π“ πŒπ”πƒπ€π‡ π€π‹πˆπ‡ πƒπˆπ‹π€ππ‚π€π‘ 𝐃𝐄𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐇𝐀𝐑𝐆𝐀 π‹π„ππˆπ‡ 𝐑𝐄𝐍𝐃𝐀𝐇 π”ππ“π”πŠ π†πŽπ‹πŽππ†π€π ππ„π‹πˆπ€, ππŸ’πŸŽ, πŽπŠπ”, 𝐖𝐀𝐑𝐆𝐀 π„πŒπ€π’ 𝐃𝐀𝐍 𝐕𝐄𝐓𝐄𝐑𝐀𝐍 pic.twitter.com/Tp4V2Ytbrb

β€” KKMM (@kkmm_gov) December 21, 2022

 

Melalui pakej ini, pengguna akan diberikan data pengunaan sebanyak 30GB dengan kelajuan maksimum 3Mbps. Pakej ini akan ditawarkan dengan harga RM30 dan boleh diakses selama 6 bulan.

Pakej ini akan mula ditawarkan bermula Februari 2023 dengan beberapa syarikat penyediaan perkhidmatan seperti Maxis, UMobile, TM, YES dan Celcom-Digi akan menawarkan pakej tersebut.

Pakej perpaduan ini merupakan naiktaraf daripada pakej remaja yang ditawarkan hanya untuk pengguna berumur 12 hingga 24 tahun, dengan data penggunaan 20GB dengan tempoh akses 3 bulan pada harga RM30.

Selain itu, pakej ini adalah pakej asas yang disediakan oleh kerajaan dan terpulang kepada penyedia perkhidmatan sekiranya ingin menawarkan nilai tambah pada pakej tersebut. Pengumuman lanjut mengenai pakej ini akan dibuat oleh pihak telco dalam masa terdekat.

ARTIKEL BERKAITAN