Close

Apple mungkin akan melancarkan iPad mini baharu pada 2023

Menurut penganalisis Ming Chi-Kuo, Apple dijangka akan melancarkan iPad mini baharu pada penghujung 2023 atau seawal 2024. 

(2/3)
I think it’s unlikely Apple will replace the iPad mini with a foldable iPad in 2025, which may be contrary to what some media previously predicted. It’s because a foldable iPad will have a markedly higher price than an iPad mini, so such a replacement is not reasonable.

— 郭明錤 (Ming-Chi Kuo) (@mingchikuo) December 27, 2022

 

Menurut Kuo lagi, iPad mini baharu ini akan dikuasakan dengan cip baharu yang lebih berkuasa. Menjadikan ia salah satu titik penjualan peranti tersebut. Dari segi reka bentuk, tidak dapat dipastikan adakah ia hadir dengan reka bentuk baharu atau akan menggunakan reka bentuk yang sama.

Selain itu, Apple dikatakan tidak akan menggantikan iPad mini kepada iPad boleh-lipat, berikutan harga jualan adalah lebih mahal berbanding iPad mini.

Buat masa ini, tidak banyak maklumat yang didedahkan mengenai iPad mini baharu. Kami menjangkakan, yang peranti ini mungkin hadir dengan spesifikasi yang dipertingkat tetapi, tiada sebarang perubahan dari segi rekaan. Namun begitu, perkara ini masih terlalu awal untuk diperkatakan.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN