Close

iPhone SE 4 dilaporkan akan hadir dengan rekaan seperti iPhone 14

Sebelum ini, terdapat laporan menyatakan yang Apple tidak akan melancarkan iPhone SE 4. Perkara tersebut merujuk kepada kebimbangan Apple mengenai prestasi cip in-house yang dihasilkan tidak setanding dengan cip yang dihasilkan oleh Qualcomm.

(1/10)
[Update] Apple has restarted the iPhone SE 4 and will adopt an in-house 5G baseband chip. The significant decline in Qualcomm’s Apple orders in the foreseeable future is a foregone conclusion. https://t.co/0MeZDFnbzg

— 郭明錤 (Ming-Chi Kuo) (@mingchikuo) February 27, 2023

 

Terkini, menurut pakar tiris Ming Chi-Kuo menyatakan yang Apple telahpun memulakan semula pembangunan untuk iPhone SE 4. Peranti ini dijangka akan membawakan perubahan besar dengan menggunakan skrin jenis OLED bersaiz 6.1-inci yang sama seperti pada iPhone 14.

Dengan menggunakan skrin yang lebih besar, iPhone SE 4 berkemungkinan akan hadir dengan fungsi Face ID bermakna tiada lagi butang fizikal dan fungsi Touch ID. Selain itu, iPhone SE 4 dijangka akan hadir dengan modem 5G yang direka khas oleh Apple yang hanya menyokong rangkaian 5G Sub-6Ghz.

Menurut satu lagi laporan, iPhone SE 4 hanya akan menggunakan skrin dari BOE sepenuhnya. iPhone SE 2024 dijangka akan dilancarkan pada 2024, iaitu selepas dua tahun iPhone SE 3 dilancarkan iaitu pada 2022.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN