Close

YES kini menawarkan akses 5G untuk pakej prabayar perpaduan


Menteri Komunikasi dan Digital (KKD) telahpun melancarkan Pakerj Perpaduan Internet Mudah-Alih dengan harga mampu milik. Pakej ini melibatkan lima syarikat penyedia perkhidmatan telekomuniasi iaitu CelcomDigi, YTL Communications, Maxis, UMobile dan Telekom Malaysia (TM).

Kami teruja untuk memperkenalkan Pakej Perpaduan Yes Promotion! Pakej prabayar khas ini akan memberi 30GB Internet (5G+4G) sehingga 3Mbps selama 180 hari.

Dapatkannya sekarang di Yes Store terdekat anda. Untuk maklumat lebih lanjut : https://t.co/snauO7fN77#Yes5G #Yes5GForAll pic.twitter.com/NUl9Xgz13b

— Yes.5G (@Yes_5G) March 2, 2023


Berikutan dari itu, YES (YTL Communication) telahpun mengumumkan pakej perpaduan mereka. Yang mana, pakej ini mengabungkan 4G + 5G dan ditawarkan dengan harga RM30. Pakej ini merangkumi data sebanyak 30Gbps (4G + 5G), kelajuan pada 3Mbps dan juga tempoh sah sehingga 180 hari.


Dengan mengabungkan dua rangkaian iaitu 4G + 5G, YES sepatutnya menawarkan kelajuan yang lebih pantas berikutan kelajuan purata untuk 5G adalah sekitar 380Mbps. Namun begitu, pakej ini dilihat lebih berpatutan dan lebih mampu milik.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN