Close

Google Pixel 7a dalam pilihan warna baharu tertiris

Pada acara Google I/O yang akan berlangsung pada 10 Mei ini, Google dijangka akan mengumumkan peranti kelas pertengahan premium baharu mereka iaitu Google Pixel 7a. Pelbagai maklumat mengenai peranti ini telahpun tertiris, terkini dijangka hadir dengan pilihan warna baharu.Menurut Evan Blass, Google akan membawakan pilihan warna baharu pada Google Pixel 7a. Yang mana, pilihan warna baharu tersebut adalah Coral. Namun begitu, Evan Blass tidak mendedahkan nama komersil bagi warna tersebut.


Seperti pada peranti sebelumnya, Google akan memberikan nama komersil bagi warna dengan nama yang unik seperti pada siri Google Pixel 7 iaitu Lemongrass, Snow, Obsidian dan Hazel.


Google Pixel 7a akan dilengkapi dengan skrin bersaiz 6.1-inci OLED 1080p yang turut menyokong paparan 90Hz. Dikuasakan dengan cip Tensor G2 yang dipadankan dengan 8GB RAM dan storan dalaman 256GB. Tiada perubahan ketara dari segi rekaan, sama seperti Google Pixel 7 tetapi lebih kompak. Menggunakan tetapan dwi-kamera belakang dengan sensor utama 64MP IMX787 + 12MP ultra lebar.

ARTIKEL BERKAITAN