Close

Google Pixel Fold dijangka hadir dengan paparan 120Hz dan tri-kamera belakang

Sumber : LetsGoDigital

Google belum lagi mengesahkan sebarang maklumat mengenai peranti boleh lipat pertama mereka iaitu Google Pixel Fold. Namun begitu, telah ada laporan mendedahkan peranti tersebut akan hadir dengan paparan 120Hz dan tetapan tri-kamera belakang.


Terkini, pembangun Kuba Wojciechowscki telah berkongsi maklumat baharu mengenai spesifikasi Google Pixel Fold, Menurut beliau, Google Pixel Fold akan menggunakan kod nama “Felix”, hadir dengan dwi-skrin daripada Samsung.


Sumber : LetsGoDigital

Skrin dalaman dijangka akan menggunakan skrin bersaiz 7.83-inci dengan resolusi 1840 x 2208, ia juga dilaporkan akan menyokong paparan sehingga 120Hz dengan kecerahan puncak sehingga 1200nits.


Sumber : LetsGoDigital

Untuk fotografi, Google Pixel Fold dijangka akan dilengkapi dengan sistem tri-kamera belakang dengan sensor utama 64MP IMX787 + 12MP IMX386 ultra lebar + 10.8MP S5K3J1 telefoto. Sementera untuk swafoto ia hadir dengan sensor 8MP IMX355.

Sebelum ini, terdapat laporan yang Google akan melancarkan Google Pixel Fold pada suku keempat tahun 2022. Kemudian, terdapat laporan lain menyatakan yang Google tidak merancang untuk melancarkan Google Pixel Fold dan membatalkan pesanan dengan pembekal untuk Google Pixel Fold.


(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN