Close

U Mobile lancar pelan U Home 5G – Pelan Data 5G tanpa had pada harga RM68 sebulan

U Mobile memgumumkan pelan jalur lebar rumah baharu yang dikenali sebagai U Home 5G. Pelan ini, hadir dengan akses rangkaian 4G dan 5G. membolehkan ia digunakan pada penghala yang menyokong kad sim atau melalui peranti 5G.

Pelan U Home 5G ini ditawarkan pada harga langganan RM78 sebulan. Tetapi bersempena dengan pengenalannya, ia ditawarkan pada RM68 sebulan dan kekal selagi pengguna tidak membatalkan langganan. 

Pelan ini menawarkan akses data 4G dan 5G tanpa had dengan kelajuan minima 100Mbps untuk 5G dan kelajuan purata 23Mbps untuk 4G. Lebih menarik, pelan ini tidak hadir dengan sebarang kontrak dan pengguna boleh membatalkannya pada bila-bila masa. Pelan ini hanya menawarkan kad sim dan tiada sebarang peranti 5G yang diberikan secara percuma.

Pelan ini tidak mempunyai FUP, namun melalui FAQ U Mobile menegaskan sekiranya terdapat salah guna atau penggunaan luar biasa yang melebihi 1000GB, kelajuan akan dihadkan kepada 512kbps sahaja. Untuk maklumat  lebih lanjut mengenai penawaran ini, layari laman web rasmi U Mobile.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN