Close

Harga jualan untuk iPhone 15 Pro Max dilaporkan lebih mahal

Menurut penganalisi, Harga jualan untuk model paling premium pada siri iPhone 15 iaitu 15 Pro Max dilaporkan lebih mahal berbanding harga jualan untuk iPhone 14 Pro Max.

Biarpun, laporan tersebut tidak menjelaskan sebab kenaikan harga jualan untuk iPhone 15 Pro Max. Namun, kita mungkin boleh menjangkakan sebab utama kenaikan harga jualan adalah kerana iPhone 15 Pro Max akan dilengkapi dengan kamera periskop, pengecasan jenis USB-C dan sebagainya.

Keupayaan sensor kamera baharu ini akan membolehkan zum optik dilakukan sehingga 5x ke 6x berbanding pada iPhone 14 Pro Max hanya 3x zum. Ia sekaligus akan memberikan hasil imej yang lebih baik dan terperinci.

Anggaran harga jualan untuk iPhone 15 Pro Max berkemungkinan melebihi dari $1099 (RM5132). Di Malaysia, iPhone 14 Pro Max dijual pada harga bermula dari RM5799.

Walaubagaimanapun, laporan kenaikan harga jualan untuk iPhone 15 Pro Max ini masih lagi diperingkat awal, mungkin terjadi atau sebaliknya. Apple dijangka akan melancarkan siri iPhone 15 pada September ini.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN