Close

Apple Store pertama Malaysia – Ini mungkin rekaannya

Umum mengetahui, Malaysia akan mempunyai Apple Store sendiri yang akan dibuka di The Exchange TRX. Berikutan dari itu, terdapat pelbagai laporan mengenai Apple Store Malaysia telah didedahkan.

Berdasarkan dari perkongsian video melalui saluran SCM Southern Corridor Malaysia di YouTube. Memperlihatkan rekaan bangunan yang didakwa sebagai Apple Store Malaysia. Video yang dirakam melalui udara di sekitar The Exchange TRX telah memperlihatkan struktur bangunan unik berbentuk ziggurat berwarna putih dikatakan sebagai Apple Store Malaysia.

Terdapat juga perkongsian lain melalui saluran YMG di YouTube, turut menyatakan perkara yang sama mengenai bangunan tersebut. Walaubagaimanapun, tiada pengesahan dapat dibuat berikutan tiada logo Apple atau sebarang tanda yang menyatakan ia adalah Apple Store Malaysia.

Apple cenderung untuk menghasilkan Apple Store dengan rekaan ikonik dan unik yang melambangkan kepada negara tersebut. Seperti di India, dinding Apple Store dibina menggunakan rekaan batu tradisional Mumbai. Apple Store Malaysia dijangka akan dibuka bermula Februari 2024.

ARTIKEL BERKAITAN