Close

realme 12 5G akan tiba di Malaysia tak lama lagi

realme Malaysia secara rasmi berkongsi maklumat mengenai peranti seterusnya yang akan ditawarkan untuk pasaran tempatant. Peranti tersebut adalah realme 12 5G yang mana ia telahpun dilancarkan lebih di India.

Perkongsian tersebut turut mendedahkan yang realme 12 5G akan hadir dengan fungsi menarik iaitu Dynamic Button. Merupakan butang pintas yang diintergrasikan dengan butang kuasa dan diletakkan di bahagian sisi kanan. Butang ini membolehkan pelbagai akses pintas dilakukan seperti membuka aplikasi kamera, mengaktfikan airplane mode dan sebagainya.

Dari segi spesifikasi, ia mungkin hadir dengan spesifikasi yang sama seperti pasaran India. Hadir dengan skrin IPS LCD bersaiz 6.72-inci, paparan 120Hz, cip Dimensity 6100+, 8GB RAM dan storan dalaman 128GB. Menggunakan tetapan dwi-kamera belakang 108MP + 2MP kedalaman dan 8MP kamera swafoto.

realme Malaysia buat masa ini belum lagi berkongsi tarikh pelancaran dan ketersediaan peranti ini untuk pasaran tempatan. Kami menjangkakan maklumat tersebut akan dikongsi dalam masa terdekat.

ARTIKEL BERKAITAN