Close

TikTok mungkin menyokong muat-naik video sehingga 60 minit

TikTok mungkin akan menyokong muat-naik video yang lebih panjang iaitu sehingga 60 minit. Sebelum ini, TikTok telahpun menguji sokongan muat-naik video sehingga 30 minit.

Menurut laporan, TikTok telahpun menguji muat-naik video sehingga 60 minit pada pengguna terpilih dan terhad kepada beberapa negara sahaja. Laporan tersebut turut menyatakan yang fungsi ini tidak akan tersedia secara meluas.

Dengan sokongan video yang lebih panjang, ia akan memberikan pengalaman penggunaan yang lebih baik pada platform mereka sekaligus, menjadi pesaing kepada YouTube. TikTok menyatakan sokongan video panjang adalah permintaan dari pencipta kandungan yang menghasilkan kandungan seperti rancangan pendidikan, memasak, tutorial dan banyak lagi.

Selain itu, pencipta kandungan boleh mencuba jenis kandungan baru atau mempelbagai variasi video tanpa perlu membahagikan kandungan kepada 3 atau 5 bahagian. TikTok juga dilaporkan sedang menguji fungsi mod skin baru yang membolehkan pengguna menonton video secara horizontal seperti YouTube.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN