Close

Aplikasi Shell dilancarkan – Isi minyak di Shell kini lebih mudah, cepat dan selamat

Dalam usaha menawarkan pengalaman penggunaan yang lebih baik dan lebih menyeluruh, Shell Malaysia hari ini melancarkan aplikasi mudah alih mereka iaitu Shell Asia. 

Menariknya. aplikasi ini tidak hanya memudahkan pengguna untuk membuat pembayaran. Tetapi, ia turut menyokong pelbagai fungsi lain seperti mencari stesen Shell berdekatan, fasiliti dan kemudahan lain yang ditawarkan oleh Shell.

Selain itu, aplikasi ini turut diintegrasikan dengan Bonuslink yang memudahkan pengguna untuk mengumpul dan menebus mata ganjaran eksklusif dari Shell. Cara penggunaan aplikasi ini sangat mudah, masukkan nombor pam minyak. Kemudian, masukkan jumlah amaun yang diinginkan. Seterusnya, lakukan pembayaran melalui kad debit atau kad kredit.

Aplikasi Shell ini turut hadir dengan pelbagai tawaran dan promosi yang menarik yang diubah suai mengikut kepada cita rasa pengguna. Pada ketika ini, aplikasi Shell boleh digunakan di 650 stesen minyak dan semua stesen dijangka akan menyokong pembayaran melalui aplikasi ini menjelang akhir tahun 2023.

Dari segi keselamatan, aplikasi ini menggunakan sistem pengesahan keselamatan 3-D Secure, merupakan aplikasi pembayaran minyak pertama yang menjanjikan pelindungan keselamatan pada tahap tertinggi.

Aplikasi Shell kini tersedia untuk semua pengguna, boleh dimuat turun melalui Apple App Store dan Google Play Store.

ARTIKEL BERKAITAN