Close

Sony Playstation Portal dilancarkan – Hadir dengan skrin 8-inci dan menyokong permainan PS5 secara terus

Sony secara rasmi melancarkan peranti baharu mereka iaitu Playstation Portal. Sebuah peranti yang menawarkan kemampuan bermain permainan PlayStation 5 (PS5) secara mudah-alih di mana sahaja melalui sambungan WiFi.

PlayStation Portal ini dilengkapi dengan skrin LCD bersaiz 8-inci dengan resolusi 1080p. Menggunakan rekaan seperti DualSense 5 yang turut menyokong sambungan seperti bicu audio 3.5mm, USB-C dan pembesar suara.

Hanya menyokong sambungan melalui WiFi atau PlayStation Link dan tiada sambungan Bluetooth. Menarik mengenai peranti ini, ia membolehkan pengguna menyambung bermain permainan dari PS5 secara terus ke Playstation Portal.

Walaubagaimanapun, PlayStation Portal hanya menyokong permainan yang dipasang pada konsol PS5 dan tidak menyokong penstriman awan melalui PlayStation Plus Premium cloud.

PlayStation Portal dijangka akan ditawarkan pada penghujung tahun ini dengan harga jualan sekitar $199.99 (RM930).  Maklumat lebih lanjut mengenai peranti ini akan dikongsi oleh Sony dalam masa terdekat.

ARTIKEL BERKAITAN