Close

Garmin vivoactive 5 kini rasmi – Skrin AMOLED dengan ketahanan bateri 11 hari

Garmin mengemas kini penawaran mereka dengan melancarkan jam tangan pintar baharu iaitu vivoactive 5. Pengganti kepada model semasa dan tampil dengan sejumlah peningkatan spesifikasi yang lebih baik.

Garmin vivoactive 5 hadir dengan rekaan berbentuk bulat dengan skrin AMOLED bersaiz 1.2-inci yang dilindungi dengan Corning Gorilla Glass 3. Menyokong penarafan kalis air 5 ATM, always on display (AOD) dan hanya seberat 23 gram sahaja.

Hadir dengan pelbagai ciri kesihatan dan kecergasan secara terbina seperti pemantauan waktu tidur, status HRV, pengesanan tekanan, penjejakan kadar degupan jantung, VO2 Max, SpO2, kitaran haid dan lain-lain. Selain itu, ia turut menyokong lebih 30 mod sukan secara terbina, sesi meditasi, pemulihan selepas latihan dan juga peringatan penghidratan.


Untuk ketahanan bateri, ia mampu bertahan sehingga 11 hari dalam mod jam tangan pintar. Ia turut dimuatkan dengan storan 4GB yang boleh digunakan untuk memuatkan lagu melalui aplikasi Spotify. Tidak ketinggalan, ia menyokong fungsi Garmin Pay melalui NFC dan boleh disambungkan pada peranti Android dan iOS.


Garmin vivoactive 5 dijual pada harga $300 (RM1407) dan ditawarkan dalam 4 pilihan warna iaitu Black, White, Orchid dan Navy.

ARTIKEL BERKAITAN