Close

Redmi A3 dah boleh dibeli di Malaysia pada harga RM429

Xiaomi Malaysia secara rasmi memperkenalkan peranti permulaan baru untuk pasaran tempatan melalui model Redmi A3. Tampil dengan rekaan mirip seperti Xiaomi 14 Ultra dengan rekaan kamera jenis bulat.

Redmi A3 hadir dengan skrin LCD bersaiz 6.71-inci dengan resolusi HD+ dan turut menyokong paparan 90Hz. Dikuasakan dengan cip MediaTek Helio G36 yang dipadankan dengan 8GB RAM melalui Extended RAM dan storan dalaman 128GB.

Menggunakan tetapan dwi-kamera belakang dengan sensor utama 8MP dan 5MP swafoto. Bateri 5000mAh dimuatkan yang menyokong pengecasan 10W dengan port pengecasan jenis USB-C. Spesifikasi lain yang turut dibawakan adalah seperti pengimbas cap jari pada butang kuasa, bicu audio 3.5mm, Corning Gorilla 3, menjalankan Android 14 dan menyokong kemas kini sehingga 3 tahun.

Di Malaysia, Redmi A3 dijual pada harga RM429 dan ditawarkan dalam 3 pilihan warna iaitu Midnight Black, Forest Green dan Star Blue. Bagi yang berminat, peranti ini boleh dipra-tempah bermula 15 Mac ini melalui Shopee atau Lazada.

ARTIKEL BERKAITAN