Close

realme C63 kini boleh dibeli di Malaysia dengan harga RM599

realme Malaysia secara rasmi memperkenalkan satu lagi peranti baru untuk pasaran tempatan iaitu realme C63. Merupakan sebuah peranti kelas permulaan dan hadir dengan spesifikasi yang menarik.

Dari segi spesifikasi, realme C63 hadir dengan skrin LCD bersaiz 6.74-inci dengan paparan 90Hz. Dikuasakan dengan cip Unisoc T612 yang dipadankan dengan 8GB RAM dan storan dalaman 128GB. Selain itu, ia turut menyokong fungsi Mini Capsule, Rainwater Smart Touch dan Air Gesture.

Menarik mengenai peranti ini adalah, ia hadir dengan rekaan panel belakang mirip seperti iPhone 15 Pro Max namun menggunakan kemasan jenis kulit. Sekaligus, menjadikan peranti ini nampak lebih mewah dan premium berbanding model lain dalam kelasnya.

Menggunakan tetapan dwi-kamera belakang dengan sensor utama 50MP dan swafoto 8MP. Kamera utama ini menyokong rakaman sehingga 1080p 30fps. Dimuatkan dengan bateri 5000mAh yang menyokong pengecasan pantas 45W.

Spesifikasi lain yang turut dibawakan adalah seperti penarafan IP54, NFC, dynamic button, bicu audio 3.5mm, pengecasan USB-C, pengimbas cap jari pada butang kuasa dan menjalankan Android 14.

Di Malaysia, realme C63 ini dijual pada harga bermula RM599 untuk 8GB + 128GB. Ditawarkan dalam 2 pilihan warna iaitu Leather Blue dan Jade Green. Bagi yang berminat, peranti ini boleh mula dibeli di semua pengedar rasmi realme Malaysia.

ARTIKEL BERKAITAN