Close

CMF Phone 1 kini rasmi di Malaysia dengan harga RM1099

Sub-jenama kepada CMF iaitu Nothing secara rasmi memperkenalkan fon pertama mereka iaitu Phone 1. Merupakan peranti kelas pertengahan dan hadir dengan rekaan yang unik dengan panel belakang yang boleh dibuka.

Phone 1 hadir dengan skrin Super AMOLED bersaiz 6.67-inci dengan resolusi FHD+. Turut menyokong paparan adaptif 120Hz dan kecerahan puncak 2000 nits. Dijana cip Dimensity 7300 yang dipadankan dengan 8GB RAM dan storan dalaman 256GB.

Perkara paling menarik mengenai peranti ini adalah panel belakang yang boleh dibuka dan ditukar. Sekaligus, membolehkan pengguna mengubahsuai panel belakang dengan warna yang lebih menarik. CMF turut menawarkan 4 pilihan warna untuk panel belakang iaitu Black, Light Green, Blue dan Orange.

Menggunakan tetapan dwi-kamera belakang dengan sensor utama 50MP + Depth Sensor dan swafoto 16MP. Kamera peranti ini turut menyokong TrueLens Engine dengan Ultra XDR dan menyokong rakaman video dengan resolusi sehingga 4K 30fps.

Dimuatkan dengan bateri 5000mAh yang turut menyokong pengecasan pantas 33W. Selain itu, peranti ini akan menyokong pengimbas cap jari bawah skrin dan menjalankan sistem operasi Nothing OS 2.6 berasaskan Android 14. Peranti ini menyokong 2 tahun kemas kini Android dan 3 tahun kemas kini keselamatan.

Untuk pasaran Malaysia, CMF Phone 1 dijual pada harga RM1099 (8GB + 256GB). Selain itu, CMF turut menawarkan pelbagai pilihan aksesori yang dijual secara berasingan seperti Case (RM99), Stand (RM59), Lanyard (RM59) dan Card case (RM59). Bagi yang berminat, Phone 1 boleh mula dibeli bermula 15 Julai ini di semua pengedar rasmi Nothing Malaysia dan melalui kedai rasmi atas talian Shopee atau Lazada.

ARTIKEL BERKAITAN