Close

Apple mungkin hadir dengan satu lagi model baharu pada siri iPhone 16 – Berkemungkinan iPhone Ultra

Apple dilaporkan akan menawarkan satu lagi pilihan model pada siri iPhone akan datang. Menariknya, model tersebut dikatakan akan dijual dengan harga yang lebih mahal berbanding dari model Pro Max.

I think it would make sense for Apple to eventually shift to 1 entry iPhone, 2 Pro iPhones and 1 Ultra iPhone. The last two attempts at new regular iPhone screen sizes (Mini and then Plus) have both been failures. So basically three high end and one entry level versus 2 and 2. https://t.co/uxy7Ryltnk

— Mark Gurman (@markgurman) February 5, 2023

 

Menurut Mark Gurman, model yang lebih mahal berkemungkinan adalah model Ultra. Yang mana, model tersebut ini dijangka akan hadir dengan perbezaan yang lebih ketara seperti keupayaan kamera yang lebih baik, cip lebih berkuasa, skrin yang lebih besar dan rekaan yang berbeza.

Model yang lebih mahal ini dijangka akan dilancarkan seawal tahun 2024 melalui model siri iPhone 16 atau model yang lebih baharu iaitu iPhone 17. Namun begitu, laporan ini masih terlalu awal untuk diperkatakan.

Apple buat masa ini telahpun mempunyai satu produk dengan nama Ultra iaitu Apple Watch Ultra. Yang mana, jam tangan pintar ini hadir dengan spesifikasi dan rekaan yang sangat berbeza dari model sebelumnya.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN