Close

Apple dijangka akan mengumumkan penjualan Vision Pro pada minggu ini

Sebelum ini, kami ada melaporkan yang set kepala realiti pertama dari Apple iaitu Vision Pro dijangka akan dijual bermula sekitar Februari ini.

Terbaru, menurut Mark Gurman, Apple dijangka akan membuat pengumuman berkaitan dengan penjualan Vision Pro dalam minggu ini. Vision Pro juga dikatakan telah mula dihantar ke beberapa gudang di Amerika Syarikat sebelum diedarkan ke kedai rasmi Apple.

Selain itu, Apple juga dikatakan telah melatih pekerja mereka untuk mengendalikan Vision Pro merangkumi cara penggunaan, cara menukar perkakasan dan prosedur jualan. Untuk permulaan, penjualan Pro hanya terhad untuk pasaran Amerika Syarikat sahaja.

Apple dijangka akan turut menawarkan Vision Pro di beberapa negara lain pada masa akan datang antaranya di United Kingdom, Kanada dan China.

Apple Vision Pro telahpun diperkenalkan pada Jun lalu di acara WWDC 2023 dan dijual pada harga sekitar $3499 (RM16,016). Set kepala realiti ini dikuasakan dengan gabungan dua cip iaitu M2 dan R1. Menggunakan paparan dengan resolusi 4K untuk setiap mata bersama dengan 5 penderia utama dan 12 kamera.

ARTIKEL BERKAITAN