Close

X (Twitter) akan buang jumlah ‘Likes’ dan ‘Repost’

Pemilik kepada X (Twitter) iaitu Elon Musk dijangka akan membawakan beberapa perubahan pada aplikasi mereka tidak lama lagi. Perubahan tersebut dikatakan akan dapat menambah pengalaman penggunaan yang lebih baik dari sebelumnya.

Antara perubahan yang akan dibawakan adalah tiada lagi jumlah ‘Like’ dan juga ‘Repost’ akan diperlihatkan pada paparan utama. Bermaksud, pada setiap hantaran yang dibuat hanya akan memaparkan waktu dan juga jumlah view sahaja. Untuk interaksi lain seperti Like dan Repost memerlukan pengguna tap pada hantaran terlebih dahulu.

Perubahan ini dilihatkan akan lebih memudahkan pengguna dalam masa yang sama dapat meningkatkan lagi kebolehbacaan. Selain itu, X akan turut hadir dengan beberapa fungsi akses pantas seperti swipe ke kanan untuk reply, swipe ke kiri untuk favourite dan tap atau hold untuk akses pantas lain.

Walaubagaimanapun, tidak dapat dipastikan bilakah fungsi baru ini akan tersedia kepada pengguna. Seperti biasa, sama-sama kita nantikan ketibaan fungsi ini.

ARTIKEL BERKAITAN