Close

Samsung AI TV 2024 kini boleh dibeli di Malaysia dengan harga bermula RM8299

Samsung Malaysia kini menawarkan TV Pintar baru dengan kecerdasan buatan (AI) melalui model Neo QLED 8K, Neo QLED 4K dan OLED. TV pintar ini hadir dengan spesifikasi yang lebih berkuasa bersama dengan pelbagai fungsi dan teknologi AI yang menarik.

Neo QLED 8K adalah model paling premium untuk barisan TV pintar Samsung. Dijana dengan cip pemprosesan terbaru dari Samsung iaitu NQ8 AI Gen3. Samsung mendakwa cip ini menawarkan peningkatan AI neural Network sehingga 8 kali ganda dan peningkatan NPU sehingga 2 kali ganda.

Untuk rekaan, Neo QLED 8K tampil dengan rekaan baru yang dipanggil sebagai ‘Infinity Air Design’. Rekaan ini menjadikan ia sebagai TV pintar 8K paling nipis di pasaran pada ketika ini. TV pintar Neo QLED 8K ini turut dilengkapi dengan pelbagai teknologi AI termaju seperti AI Upscaling Pro, AI Motion Enhancer Pro, AI Picture Quality, AI Energy dan AI Sound. Fungsi ini memberikan pengalaman menonton yang lebih baik dalam masa yang sama menjimatkan penggunaan tenaga.

Manakala untuk Neo QLED 4K dan OLED, ia dikuasakan dengan cip NQ8 AI Gen2 dan turut menyokong fungsi seperti Real Depth Enhancer Pro 3, Quantum Matrix Technology dan OLED HDR Pro. Selain itu, ia hadir dengan teknologi anti silau yang dipanggil sebagai OLED Glare Free.

Untuk harga jualan, siri Neo QLED 8K dijual harga bermula RM24,999. Manakala untuk siri Neo QLED 4K pula dijual bermula RM8299. Akhir sekali, untuk siri TV OLED ia dijual pada harga bermula RM15,999. Bagi yang berminat, TV pintar ini boleh didapatkan di semua pengedar rasmi Samsung Malaysia.

ARTIKEL BERKAITAN