Close

HONOR Magic6 Pro kini ditawarkan dalam warna Cloud Purple

HONOR Malaysia kini menawarkan pilihan warna baru yang lebih menarik untuk Magic6 Pro. Pilihan warna baru tersebut dipanggil sebagai Cloud Purple dan akan mula dijual bermula 31 Mei 2024.

Warna Cloud Purple ini diinspirasikan dari keindahan matahari terbit dengan warna lembut rona Lavender. Selain itu, kemasan panel belakang ini menggunakan kemasan jenis kulit dan terdapat tekstur yang memberikan cengkaman yang lebih baik.

Bercakap mengenai spesifikasi, tiada sebarang peningkatan spesifikasi yang dibawakan oleh HONOR pada Magic6 Pro Cloud Purple. Hadir dengan skrin LTPO OLED bersaiz 6.81-inci dan dilindungi dengan Nanocrystal Shield. Turut menyokong paparan 120Hz, PWM Dimming 4820Hz, Dolby Vision dan kecerahan puncak 5000 nits. Dikuasakan dengan cip Snapdragon 8 Gen 3 yang dipadan dengan RAM sehingga 12GB dan storan dalaman sehingga 512GB.

Menggunakan tetapan tri-kamera belakang dengan sensor utama 50MP OmniVision OVH9000 + 180MP Samsung ISOCELL HP3 Periskop Telefoto + 50MP Samsung S5KJN1 Ultra Lebar. Untuk Swafoto, ia menggunakan sensor 50MP + 3D ToF. Keupayaan kamera ini turut dibantu dengan pelbagai fungsi AI dan HONOR Falcon Camera System. Dimuatkan dengan bateri 5600mAh yang menyokong pengecasan berwayar 80W dan tanpa wayar 66W.

Menjalankan sistem operasi MagicOS 8.0 berasaskan Android 14. Turut hadir dengan pelbagai fungsi menarik seperti Magic Portal, Magic Ring dan Magic Capules. Untuk Magic Portal, ia membolehkan pengguna mengakses dan menukar aplikasi dengan melakukan drag dan drop. Manakala Magic Ring pula, menawarkan pengalaman yang lebih baik untuk pemindahan dan perkongsian perkhidmatan antara peranti. Magic Capsules pula mirip seperti Dynamic Island, mempaparkan pelbagai notifikasi.

HONOR Magic6 Pro Cloud Purple ini dijual pada harga RM4499. Bagi yang berminat, peranti ini boleh mula dibeli bermula 31 Mei ini di semua pengedar rasmi HONOR Malaysia.

ARTIKEL BERKAITAN