Close

HUAWEI Watch Fit 3 kini boleh dibeli di Malaysia dengan harga bermula RM599

Selain memperkenalkan MateBook X Pro (2024), HUAWEI Malaysia turut memperkenalkan jam tangan pintar baru mereka iaitu Watch Fit 3. Hadir dengan rekaan yang lebih menarik dan spesifikasi yang dipertingkat.

Watch Fit 3 hadir dengan rekaan petak dengan skrin AMOLED bersaiz 1.82-inci. Turut menyokong kecerahan puncak sehingga 1500 nits dengan nisbah skrin-ke-badan 77.4%. Menggunakan bahan binaan jenis aluminium dengan berat hanya 26 gram sahaja. Menarik mengenai Watch Fit 3 adalah ia kini mempunyai tombol fizikal boleh berputar mirip seperti digital crown pada Apple Watch.

Untuk penderia kesihatan, Watch Fit 3 dilengkapi dengan pemantauan kadar denyutan jantung dan pengukuran SpO2 melalui sistem TruSeen 5.5. Selain itu, ia turut menyokong pemantauan tidur melalui TruSleep, pemantaun kalori, kitaran haid dan banyak lagi. Dari segi kecergasan, ia mempunyai lebih dari 100 mod sukan dan mampu mengesan 6 jenis senaman secara automatik.

Dimuatkan dengan bateri 400mAh yang mampu bertahan sehingga 10 hari untuk penggunaan biasa. Untuk pengecasan ia menggunakan sistem pengecasan jenis magnetik. Spesifikasi lain yang turut dibawakan adalah seperti Bluetooth 5.2, penarafan 5 ATM dan menyokong panggilan suara dan notifikasi.

Untuk pasaran Malaysia, HUAWEI Watch Fit 3 dijual pada harga bermula RM599 untuk Flourolastomer strap dan RM699 untuk Nylon atau Leather strap. Bagi yang berminat, Watch Fit 3 boleh mula dibeli bermula hari ini melalui laman web rasmi HUAWEI atau kedai rasmi atas talian HUAWEI Malaysia.

ARTIKEL BERKAITAN