Close

Samsung Galaxy Z Fold6 dan Z Flip6 menyokong kemas kini sehingga 7 tahun

Samsung secara rasmi telahpun memperkenalkan dua fon lipat generasi baru mereka iaitu Galaxy Z Fold6 dan Galaxy Z Flip6. Kedua-dua model hadir dengan pelbagai naiktaraf yang merangkumi spesifikasi, reka bentuk dan fungsi Galaxy AI.

Selain dari itu, Samsung turut menjanjikan kemas kini yang lebih panjang untuk Galaxy Z Fold6 dan Z Flip6 iaitu sehingga 7 tahun seperti mana yang ditawarkan pada siri Galaxy S24. Sekaligus, menjadikan ia fon lipat terawal dari Samsung yang menyokong kemas kini sehingga 7 tahun.

Kemas kini 7 tahun ini merangkumi kemas kini sistem operasi dan juga keselamatan. Tidak dinafikan, sesetengah pengguna mementingkan sokongan kemas kini pada peranti mereka, membolehkan peranti digunakan dengan lebih lama tanpa perlu risau mengenai isu keselamatan dan sebagainya. Selain itu, penawaran ini bakal menjadi nilai tambah yang lebih baik untuk peranti yang ditawarkan oleh Samsung.

Kedua-dua peranti ini telahpun ditawarkan secara rasmi di Malaysia dengan harga jualan bermula RM7299 untuk Galaxy Z Fold6. Manakala, Galaxy Z Flip6 dijual pada harga bermula RM4999.

ARTIKEL BERKAITAN