Close

CelcomDigi perkenalkan pelan prabayar baharu – RM25 sebulan untuk data 20GB

CelcomDigi mengemaskini pelan prabayar mereka dengan memperkenalkan pelan baharu yang lebih baik dan lebih mampu milik. Namun begitu, pelan prabayar ini ditawarkan secara berasingan dengan Celcom melalui XPAX Prepaid Unlimited 25 dan Digi melalui Digi Prepaid Next 25.

Untuk pelan XPAX Prepaid Unlimited 25, harga langganan yang ditawarkan adalah RM25 sebulan. Didatangkan dengan data sebanyak 15G pada kelajuan 4G. Turut hadir dengan data tanpa had pada kelajuan 1Mbps dengan FUP 60GB. Tidak ketinggalan, pelan ini turut menyokong panggilan tanpa had namun untuk rangkaian Celcom sahaja.

Manakala untuk pelan Digi Prepaid Next 25, harga langganan adalah RM25 sebulan. Didatangkan dengan data sebanyak 20GB dengan FUP pada kelajuan 4G. Turut hadir dengan panggilan tanpa had namun untuk rangkaian Digi sahaja. Untuk pengguna yang melanggan melalui pembaharuan automatik (auto-renewal) akan menerima ganjaran berupa data tanpa had untuk aplikasi sosial (TikTok, Instagram, X, Facebook) dan data hotspot sebanyak 1GB.

Kedua-dua pelan ini turut menyokong sambungan 5G melalui 5G Booster dengan data tambahan yang ditawarkan pada harga bermula RM3 data 3GB untuk 1 hari, RM6 data 9GB untuk 3 hari, RM12 data 20GB untuk 7 hari dan RM5 data 10GB ikut tempoh sah pas internet. Namun begitu, kelajuan 5G hanya dihadkan kepada kelajuan 100Mbps sahaja.

Selain itu, CelcomDigi turut memperkenalkan High-speed Video Pass pada harga RM6 membolehkan pengguna mengakses penstriman video pada kelajuan tinggi untuk platform seperti Netflix, YouTube, AstroGo, Viu dan iQIYI dengan penggunaan sepanjang hari sebanyak 300GB dan tempoh sah empat hari.

ARTIKEL BERKAITAN