Close

Ini mungkin rekaan Nothing Phone (2a) – Tiada LED Glyph?

Nothing telahpun mengesahkan yang mereka akan memperkenalkan peranti baru mereka iaitu Phone (2a). Merupakan peranti mampu milik yang menawarkan prestasi dan kamera yang sesuai untuk pelbagai kegunaan.

Gambar : Onleaks X Smartprix

Terbaru, rekaan yang didakwa sebagai Phone (2a) telahpun tertiris. Berdasarkan dari imej tersebut, memperlihatkan peranti tersebut tampil dengan panel belakang lut sinar mirip seperti Phone (1) dan (2). Namun begitu, Phone (2a) dilihat tidak menyokong sistem LED Glpyh dan pengecasan tanpa wayar.

Gambar : Smartprix

Berbeza dengan laporan awal sebelum ini yang menyatakan yang peranti mampu milik ini akan turut hadir dengan sistem LED Glyph. Memandangkan ia bukan imej rasmi dari Nothing, kita mungkin boleh menjangkakan ia adalah rekaan awal dan bukannya rekaan akhir peranti tersebut.

Gambar : Onleaks X Smartprix

Untuk spesifikasi, peranti ini dijangka akan hadir dengan skrin AMOLED bersaiz 6.7-inci dengan paparan 120Hz. Dikuasakan dengan cip Dimensity 7200, bateri 4950mAh, pengecasan 45W dan menggunakan tetapan dwi-kamera belakang.

Nothing Phone (2a) dijangka akan diperkenalkan pada acara MWC 2024 yang akan berlangsung pada Februari ini. Peranti ini akan turut ditawarkan di Malaysia selepas dikesan melepasi SIRIM Malaysia pada Januari lalu.

ARTIKEL BERKAITAN