Close

Papan kekunci QWERTY fizikal untuk iPhone tiba di Malaysia – Harga bermula RM669

Selepas diperkenalkan pada Januari lalu, papan kekunci QWERTY fizikal dari Clicks tiba untuk pasaran tempatan. Clicks merupakan aksesori kerangka iPhone yang didatangkan dengan papan kekunci fizikal secara terbina yang diletakkan di bahagian bawah.

Clicks tampil dengan rekaan seperti papan kekunci Blackberry dan dicipta untuk meningkatkan pengalaman menaip yang lebih baik dalam masa yang sama dapat memberikan penggunaan skrin yang maksimum. Menarik mengenai aksesori ini adalah, ia tidak mempunyai bateri sebaliknya menggunakan sambungan Lighting atau USB-C yang disambungkan secara terus kepada iPhone.

Selain itu, Clicks turut dilengkapi dengan lampu backlight untuk memudahkan menaip dalam keadaan gelap. Ia juga turut mengeluarkan bunyi semasa menaip dan menyokong pelbagai pintasan untuk menjadikan ia lebih pratikal untuk kegunaan harian. Aksesori ini dilihat lebih memfokuskan kepada pencipta kandungan berbanding pengguna biasa.

Di Malaysia, Clicks dijual pada harga bermula RM669 dan tersedia hanya untuk iPhone sahaja buat masa ini. Bagi yang berminat, aksesori ini boleh didapatkan secara dalam talian melalui laman web rasmi Clicks.

ARTIKEL BERKAITAN