Close

3 perkara yang kami suka mengenai vivo V29 5G

Untuk mendapatkan hasil imej yang baik dan menarik ia memerlukan pencahayaan yang cukup. Keadaan cahaya yang kurang sering menjadi masalah untuk mendapatkan hasil imej yang baik. 


Berikutan dari itu, vivo telah menawarkan penyelesaian untuk masalah tersebut melalui V29 5G yang memfokuskan kepada keupayaan kamera potret yang setanding seperti ‘studio potrait’. Selain itu, ia turut dilengkapi dengan spesifikasi yang lebih baik dan rekaan yang menarik.

Rekaan yang unggul dalam kelasnya yang tersendiri


Cantik dan menarik, mungkin ayat sesuai untuk mengambarkan vivo V29 5G pada pertama kali melihat peranti ini. Tampil dengan skrin AMOLED jenis melengkung menjadikan peranti ini tampak premium dalam masa yang sama menjanjikan pengalaman pengguna yang baik. Keupayaan skrin peranti ini juga amat baik dengan warna yang dihasilkan vibrant dan terang serta mempunyai sudut pandang yang jelas.


V29 5G tampil dengan rekaan yang nipis dan ringan dengan berat hanya 186gram dan tebal 7.46mm. Menjadikan peranti ini sangat selesa ketika digunakan dan dipegang. Rekaan nipis dan ringan sememangnya ramuan terbaik yang ada pada V29 5G.


Perkara yang kami suka adalah mengenai kemasan panel belakang yang unik dipadankan pula dengan pilihan warna Starry Purple. Secara jujur, Purple bukanlah warna yang kami minati namun adunan kemasan dan pilihan warna menjadikan ia berbeza dan istimewa dari apa yang ditawarkan di pasaran pada ketika ini.Lebih menarik, kemasan panel belakang ini di inspirasikan dari milky way. Perincian tersebut dapat dilihat melalui bintik-bintik yang bersinar seperti bintang yang berkelipan. Menurut vivo, kemasan tersebut memerlukan 400 ujian sebelum kesan khas tersebut dapat dihasilkan. Kemasan ini mungkin boleh dianggap sebagai kemasan paling cantik dan menarik untuk tahun ini.


Aura Light 2.0 resipi terbaik pada V29 5GPeningkatan paling ketara pada V29 5G adalah pada kemampuan kamera yang kini dipadankan dengan Aura Light 2.0. Menggunakan tetapan tri-kamera belakang dengan sensor utama 50 MP OIS Ultra-Sensing + 8MP ultra sudut lebar + 2MP monokrom.


Bercakap mengenai Aura Light 2.0, ia kini hadir dengan saiz yang lebih besar dan dan lebih terang dengan 36% berbanding model sebelumnya. Gabungan kamera dan Aura Light 2.0 menjanjikan hasil imej yang lebih jelas, terang dan terperinci biarpun pada keadaan kurang cahaya.

Menjadikan fungsi Aura Light 2.0 lebih menarik adalah ia kini diintergrasikan dengan keupayaan Smart Color Temperature Adjustment. Keupayaan ini membolehkan ia Aura Light 2.0 dilaraskan secara manual atau automatik. Untuk mod automatik, fungsi ini akan menentukan suhu warna mengikut kepada kesesuaian keadaan sekeliling.

Bukan itu sahaja, kemampuan kamera swafoto peranti ini boleh dikatakan sama hebat dengan kamera utama. Hadir dengan sensor sebesar 50MP yang menjanjikan perincian yang baik pada setiap imej dan video yang dihasilkan. 

Tidak ketinggalan, keupayaan kamera ini turut dibantu dengan penstabilan imej hibrid EIS + OIS. Gabungan ini memberikan kestabilan yang lebih baik pada imej dan video sekaligus dapat mengurangkan hasil imej menjadi kabur. Terdapat juga fungsi kamera menarik yang dimuatkan seperti Food Mode dan Supermoon Mode.

Spesifikasi sempurna untuk kegunaan yang pelbagai


V29 5G tidak hanya menawarkan kemampuan kamera yang baik. Tetapi, ia turut dilengkapi dengan spesifikasi yang menarik, dikuasakan dengan cip Snapdragon 778G yang dipadankan dengan RAM sehingga 20GB (Extended RAM) dan storan dalaman sehingga 512GB. Menjanjikan prestasi yang terbaik dan sesuai untuk kegunaan yang pelbagai seperti bermain permainan.Selain itu, V29 5G ini turut dilengkapi dengan skrin 1.5K AMOLED yang turut menyokong paparan 120Hz. Keupayaan skrin ini memberikan kepuasan dalam menonton kandungan media sosial dan juga pengalaman penggunaan yang lancar. Ketahanan bateri bukan masalah bagi peranti ini, dimuatkan dengan bateri 4600mAh yang menyokong pengecasan pantas FlashCharge 80W yang mampu mengecas 1% ke 50% hanya dalam 18 minit.


Kesimpulan 


Apa yang boleh disimpulkan mengenai vivo V29 5G adalah ia merupakan peranti yang sangat berbaloi untuk dimiliki. Penawaran yang dibawakan oleh vivo pada peranti ini adalah cukup menarik, merangkumi pelbagai aspek seperti dari rekaan, binaan, prestasi, bateri dan semestinya kemampuan kamera yang menggunakan Aura Light 2.0. Sekiranya anda mencari sebuah peranti yang lengkap, vivo V29 5G mungkin jawapan terbaik untuk anda.


Jika anda berminat, vivo V29 5G ditawarkan pada harga bermula RM1899 (12GB + 256GB) dan RM2099 (12GB + 256GB). Boleh dibeli melalui laman web rasmi dan secara atas talian Shopee atau Lazada vivo Malaysia. Dapatkan V29 5G anda hari ini!


ARTIKEL BERKAITAN