Close

Apple Watch Series 9 dan Apple Watch Ultra 2 kini boleh dibeli di Malaysia

Buat yang menanti ketibaan Apple Watch Series 9 dan Apple Watch Ultra 2 di Malaysia. Berita gembira untuk anda, kedua-dua jam tangan pintar tersebut kini boleh mula dibeli di Malaysia.

Untuk Apple Watch Series 9, ia dijana dengan cip Apple S9 SiP baharu (System in Package) yang menawarkan peningkatan CPU sebanyak 60 dan 30% pada GPU. Menyokong kecerahan puncak yang  2000 nits dan menjalankan sistem operasi WatchOS 10.


Turut hadir dengan fungsi baharu iaitu gesture double tap yang boleh digunakan untuk menjawab panggilan, alarm dan kawalan kamera. Selain itu, ia kini menyokong keupayaan Siri secara terus tanpa memerlukan sambungan kepada iPhone dan Ultra Wide Band (UWB) generasi kedua.
Manakala untuk Apple Watch Ultra 2, turut dijana dengan cip Apple S9 SiP (System in Package) yang menjanjikan peningkatan pretasi yang lebih baik dari model sebelumnya. Menyokong kecerahan puncak pada 3000 nits dan mempunyai sensor baharu yang mampu mengaktifkan fungsi mod gelap secara automatik.
Turut menyokong fungsi baharu gesture double tap yang boleh digunakan untuk menjawab panggilan, alarm dan kawalan kamera. Selain itu, ia turut hadir dengan beberapa penambah baikan pada fungsi kecergasan seperti aktiviti berbasikal, menyelam dan lain-lain. Dari segi ketahanan bateri, Apple menyatakan yang jam tangan pintar ini mampu bertahan sehingga 36 jam untuk pengguna biasa dan 72 jam dalam ultra power mode.
Di Malaysia, Apple Watch Series 9 pada harga bermula RM1899 dan Apple Watch Ultra 2 pula dijual pada harga bermula RM3799 .

ARTIKEL BERKAITAN