Close

iPhone SE 4 mungkin dilengkapi dengan Dynamic Island

Sebelum ini, terdapat laporan menyatakan iPhone SE 4 akan menggunakan rekaan iPhone 14 namun dengan beberapa perubahan untuk menjadikan ia lebih mampu milik.

Terbaru, iPhone SE 4 dilaporkan akan hadir dengan menggunakan rekaan iPhone 16. Lebih menarik, iPhone SE 4 akan turut dilengkapi dengan Dynamic Island bermaksud tiada lagi kamera jenis bertakuk akan digunakan.

Perkongsian tersebut turut memperlihatkan rekaan prototaip yang didakwa sebagai iPhone SE 4. Melalui perkongsian tersebut, memperlihatkan yang iPhone SE 4 menggunakan rekaan iPhone 16 namun menggunakan dimensi yang hampir sama seperti iPhone XR. Selain itu, iPhone mampu milik ini akan kekal menggunakan kamera tunggal.

iPhone SE 4 dijangka akan diperkenalkan pada 2024 atau 2025 berikutan Apple cenderung untuk melancarkan model SE setiap 2 tahun. Sebelum ini, iPhone SE 3 telah diperkenalkan pada 2022.

Walaubagaimanapun, laporan ini masih terlalu awal untuk diperkatakan berikutan tiada maklumat terperinci yang dikongsi. Namun begitu, laporan ini sedikit sebanyak memberikan gambaran awal mengenai iPhone SE 4.

(Sumber)

ARTIKEL BERKAITAN